16 Ekim 2023 Pazartesi

Analistlerden Tüpraş İçin "Sat" Önerisi

TUPRS analist tavsiyesi yorum
Tüpraş analist yorumu


UBS Research, bugün yayımladığı raporda Tüpraş'ı değerlendirdi. Tüpraş için daha önce belirlediği hedef fiyatta değişikliğe giden UBS Research analistleri, sat tavsiyesi vermelerinin nedenlerini de açıkladı.

TUPRS Hisse Yorumu

UBS analistleri TUPRS hedef fiyatını 135TL olarak belirlerken, daha önceki "nötr" olan önerilerini ise "sat" olarak revize etti.
UBS Research adına raporu yayımlayan analistler Anna Kishmariya ve Henri Patricot, Tüpraş için şu anki fiyatının altında bir hedef fiyat belirlemelerinin ve tavsiyelerini nötr'den sat'a çevirmelerinin sebeplerini şöyle sıralıyor:

1. Son 2 ayda TUPRS dolar bazlı olarak %40 getiri sağladı ve hem benzerlerini, hem Borsa İstanbul'u geride bıraktı. Bu üstün performans güçlü rafineri marjları, Türkiye'de enflasyonun yükselmesi ve temettü duyurusu sayesinde geldi.
2. Üçüncü çeyrek bilançosu güçlü gelebilir, ancak hisse için bundan başka katalizör göremiyoruz. 
3. Gümrük Tüpraş rafinaj marjı da son haftalarda zayıflamaya başladı. 2024'te rafinaj marjlarının düşeceğini tahmin ettiğimiz için, FAVÖK'ün de %35'den fazla düşeceğini hesaplıyoruz.
4. Tüpraş'ın önümüzdeki yıl %80 dağıtım oranı ile %5'lik ortalama temettü getirisi olacağını öngörüyoruz. (www.borsa-ekranim.com.tr)

Tüpraş yüksek FAVÖK'ü sürdürmeye devam edebilir mi?
Hayır. FAVÖK'te %35'ten fazla düşüş bekliyoruz.

Tüpraş temettü ödemesinde öne çıkabilir mi?
Bize göre 2023'teki temettü performansının benzerini ya da fazlasını yapması mümkün değil. 2024'te %5 civarı temettü verimi bekliyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitede yer alan bilgi ve yorumların doğruluğu ve yeterliliğini hiçbir şekilde garanti edemeyiz. Yatırım kararları, çeşitli verileri inceledikten sonra, kişinin kendisinin vereceği kararlardır. Verdiğiniz kişisel yatırım kararlarınızın olası olumsuz sonuçlarından Borsa Ekranım yöneticileri sorumlu tutulamaz.