16 Ekim 2023 Pazartesi

Konut Satış İstatistikleri Eylül 2023

 

Kont satış rakamları
Konut Satış İstatistikleri Eylül 2023

Konut satışları Eylül ayında da düşüş göstermeye devam etti mi? Eylül 2023'de konut satışları bir önceki aya göre ne kadar değişim gösterdi? Konut satışları 2022 yılının Eylül ayına göre ne kadar değişti? Ev satışları durdu mu? Ev satışları ne durumda? Haydi beraber inceleyelim...

Konut Satış İstatistikleri Eylül 2023

Eylül 2023 konut satış rakamları belli oldu. Buna göre Eylül 2023'de konut satışları düşüş gösterdi. Türkiye'de Eylül ayındaki konut satış rakamları bir önceki aya göre %15,9 azalırken, bir önceki yıla göre de %9,5 düştü. Eylül 2023'de konut satış rakamı 102.656 oldu.

Konut Satış Grafikleri
Konut Satış Adedi Grafiği

Yabancılara yapılan konut satışları incelendiğinde, Eylül 2023'de yabancılara toplam 2930 adet konut satışı yapıldığı göze çarpıyor. Bu da Türkiye'de yabancılara konut satışının geçen aya göre %4,2 azaldığı, bir önceki yıla göre ise %42 azaldığı anlamına geliyor. (Eylül ayında ülkemizden en çok konut alan yabancılar Ruslar oldu).

İpotekli konut satışları tam anlamıyla çakıldı

Konut satışlarında ipotekli satışlara baktığımızda, Eylül 2023'de ipotekli konut satışlarının aylık %48,4 azaldığını, bir önceki yıla göre de %50,2 azalma olduğunu görüyoruz. İpotekli konut satışı kredi çekilerek alınan konutların sayısı hakkında fikir verir. İpotekli konut satışının bu denli keskin düşüşünü, son dönemde faizlerin çok yükselmiş olmasına bağlayabiliriz. (www.borsa-ekranim.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitede yer alan bilgi ve yorumların doğruluğu ve yeterliliğini hiçbir şekilde garanti edemeyiz. Yatırım kararları, çeşitli verileri inceledikten sonra, kişinin kendisinin vereceği kararlardır. Verdiğiniz kişisel yatırım kararlarınızın olası olumsuz sonuçlarından Borsa Ekranım yöneticileri sorumlu tutulamaz.