3 Ekim 2023 Salı

Döviz Pozisyonu Nedir?

 

Döviz fazla pozisyonu, döviz açık pozisyonu
Döviz Pozisyonu Nedir?

Döviz pozisyonu nedir?

Şirketlerin döviz cinsinden gelirleri ve varlıkları vardır. Aynı zamanda döviz cinsi giderleri ve borçları da vardır. Döviz cinsi gelir ve varlıkları ile döviz cinsi gider ve borçlarının farkı o şirketin döviz pozisyonunu gösterir bize. Döviz cinsi varlık ve gelirler fazla ise o şirket döviz fazlası olan şirketlerdendir. Döviz cinsi gider ve borçları daha fazla ise o şirket döviz açık pozisyonu olan şirketlerdendir.

Döviz açık pozisyonu nedir? Döviz açık pozisyonu ne demek?

Şirketin döviz cinsi borçlarının döviz cinsi varlıklarından fazla olmasına döviz açık pozisyonu denir.

Döviz fazla pozisyonu nedir? Döviz fazla pozisyonu ne demek?

Bir şirketin döviz varlıklarının döviz borçlarından fazla olmasına döviz fazla pozisyonu denir.

Döviz pozisyonunun ve döviz açık pozisyonunun ne önemi var?

Ülkemiz gibi döviz fiyatının sık değiştiği ve istikrarsız olduğu ülkelerde döviz fiyatları değiştikçe döviz açık pozisyonu olan şirketin açığı da değişir. Yani örneğin şirketin döviz açık pozisyonu varsa ve döviz fiyatları artarsa, şirket bilançosu bu durumdan kötü etkilenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitede yer alan bilgi ve yorumların doğruluğu ve yeterliliğini hiçbir şekilde garanti edemeyiz. Yatırım kararları, çeşitli verileri inceledikten sonra, kişinin kendisinin vereceği kararlardır. Verdiğiniz kişisel yatırım kararlarınızın olası olumsuz sonuçlarından Borsa Ekranım yöneticileri sorumlu tutulamaz.