|
Hektaş yorum analiz |
Hektaş hissesi uzun zamandır düşüşte. SASA ile beraber bir zamanların en popüler hisselerindenken, son zamanlarda yaptığı aralıksız düşüşle yatırımcısını üzdü.
Peki Hektaş daha düşer mi? Hektaş ne zaman yükselir? Hektaş alınır mı? Hektaş ne zaman alınmalı gibi sorular bir çok yatırımcı tarafından merak ediliyor.
Öyleyse Hektaş hisse yorumuna bir bakalım. HEKTS grafiğindeki detayları inceleyelim.
Hektaş Logaritmik TL grafiği
|
HEKTS grafik yorum |
Üstteki grafikte her mum bir haftayı ifade ediyor. Görüldüğü gibi Hektaş hisse fiyatı 2019'dan beri bir kanal içinde hareket ediyor. 2023'de kanalı üstten aşmış ve kanal katlama yapmış. Bunun ayrıntısına girmiyorum. 9 aydır devam eden bir düşüş trendi var. Şimdilerde ise tekrardan aynı kanalın üst direnç çizgisinde. İhtimallerden biri bu daha önce direnç olarak görev yapan çizgiyi destek olarak kullanıp yukarı devam etmesi. Böyle olursa orada oluşan yeni kanal içinde yukarıya doğru bir trend oluşturabilir. Olması mümkün, ama kafamdaki en öncelikli düşüncelerden biri değil.
Yakın dönem günlük Hektaş grafiği
|
Hektaş günlük grafiği |
Üstteki grafikte de Hektaş'ın yakın dönemdeki grafiğini görüyoruz. Grafikte her bir mum bir günü ifade ediyor. Bu grafikte de HEKTS hissesinin daha önce tepki alıp yükseldiği 22.20 seviyesi kritik bir destek noktası görünümünde. Buraya düşerse alıcılar gelecektir. Ancak hissenin yönünü tekrar yukarı çevirmeye yeter mi onu bilemeyiz. Bu seviyenin altında gelecek günlük kapanışlar, daha aşağı seviyelerin habercisi olur.
Hektaş Logaritmik Dolar Bazlı Grafiği (HEKTS/USDTRY)
|
HEKTS dolar bazlı grafik |
Üstte Hektaş hissesinin dolar bazlı grafiğini görüyoruz. Grafikteki her bir mum bir ayı ifade ediyor. Burada da 2018'den beri devam eden bir yükselen trend kanalı mevcut. Aylardır süren düşüş sonrası artık kanalın alt destek çizgisine doğru yaklaşmaya başlamış.Gelin bu grafiğin son bölümüne biraz daha yakından bakalım.
HEKTS Logaritmik Dolar bazlı haftalık grafik
|
HEKTS dolar bazlı haftalık grafik |
Üstte Hektaş dolar bazlı logaritmik grafiğini görüyoruz. Yani grafikteki her mum bir haftayı ifade ediyor. Haftalardır süren düşüşün de kendi içinde bir düşen trend kanalı olduğuna dikkat edin lütfen. Fiyat bu kanalı üstten hacimli ve uzun yeşil bir mumla kuvvetlice kırıp geçtiğinde asıl yükseliş o zaman başlayabilir. Şu an düşüş sürüyor ve yükselen trend kanalımızın alt destek çizgisine doğru her geçen gün yaklaşıyor.
Hektaş Hareketli Ortalamalar Yorumu
Üstteki grafikteki kırmızı çizgi EMA 200. Yani 200 haftalık üssel hareketli ortalama. Görüldüğü gibi düşüş devam ettikçe 200 haftalık EMA'ya da git gide yaklaşıyoruz. EMA 50, EMA 100 ve EMA 200 bir çok analistin çok önem verdiği hareketli ortalamalardır. Bir çok yatırımcı alım seviyelerini kademel olarak bu hareketli ortalamalara göre yapmaktadır. Özellikle 200 haftalık EMA veya 200 haftalık MA benim en değerli gördüklerimden. Dolayısıyla düşüş devam eder de HEKTS fiyatı 200 haftalık EMA'ya temas ederse (ki bu aynı zamanda yaklaşık olarak yükselen trend kanalımızın alt destek çizgisine denk gelecek) bana göre mükemmel bir alım noktası olabilir. Her zaman söylediğim gibi, bu bahsettiklerim hisseye güvenen, uzun vadeli düşünen yatırımcılar içindir ve yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Sonuçta sizin risk algınızı ya da stratejinizi benim bilmem mümkün değil. Bir kişinin uzun vadeli bakış açısıyla söylediği bir söz, başka hiç bir unsur değerlendirilmeden ve belki daha kısa vadeli bir düşünceyle uygulandığında farklı sonuçlar doğurabilir.
HEKTS Göstergeler Analizi
Aşırı alım satım göstergeleri dolar bazlı da baksak, TL bazlı da baksak, hem aylık grafiklerde, hem de haftalık grafiklerde aşırı satım bölgesinde. Yani yeni destekler ve yeni alım noktaları beklenebilir ama buralar bile uzun vade yatırımcısı için, eğer hissenin temel analizine güveniyorsa, kötü yerler değil.
Hektaş daha düşer mi?
Hektaş'ın düşüş trendi devam ediyor. Bu trendin bitimine ilişkin bir işaret henüz yok.
Hektaş alınır mı?
Hektaş alınır mı alınmaz mı değerlendirmesi için öncelikle bilançoları ve şirketi incelemek gerekir. Açıkçası bu temel analizin konusudur. Teknik analize göre ancak, almaya karar veren biri ne zaman alacağıyla ilgili ipuçları arayabilir. Bunun dışında hektaş hisse temel analizini ve teknik analizini çok iyi incelemiş olsak da, Bist 100'ün durumu, hatta global dünya ekonomilerinin ve borsalarının durumu bile olacaklar konusunda belirleyici olabilir.
Hektaş ne zaman yükselir? Hektaş ne zaman alınmalı?
Yatırımcılar alım noktalarını belirlemek için grafikteki belli işaretlere bakarlar. Çoğu zaman da tek bir şeye odaklanıp, tüm parasıyla bir noktadan girenler hata yapma oranını yükseltirler. Ancak grafiğe göre belli alım noktaları belirleyip, bu noktalardan kademeli olarak parça parça alım yapmak genellikle tavsiye edilendir. Yukarıda bu seviyelerden bir çoğunu paylaştım. Unutmayın
borsada dibin dibi vardır. Her zaman kenarda nakit ayırmak önerilen kurallardandır.
Uzun süredir sürekli yükselen bir şeyin peşinden koşmak trend döndüğünde çok sıkıntı yaratabilir. Unutmayın, birileri bu grafiğin en tepesinden, 50TL'lerden Hektaş aldı. O alanlar da kısa vadede 60-70TL, hatta belki 100-200TL olacağını umarak aldı belki. Ama neticede şu anki fiyat ortada. Kazanmamızın ve psikolojimizi sağlıklı tutmamızın en kolay yollarından biri ucuz olanı almaktır.
Kalın sağlıcakla...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder