23 Ekim 2023 Pazartesi

İş Yatırım'dan GYO Sektör Raporu

 

GYO Sektör Analizi
GYO Sektör Raporu

İş Yatırım bugün GYO Sektörü ile ilgili raporunu yayımladı. Raporun başlığında "yüksek fiyatların ve parasal sıkılaşmanın konut talebini kötü yönde etkilediği, kira geliri ağırlıklı portföylerin öne çıktığı" vurgulandı. Raporda ayrıca EKGYO, ISGYO, TRGYO ve OZKGY hisseleri ile ilgili değerlemelere de yer verildi.


Rapora göre öne çıkan başlıklar özetle şu şekilde:

* İş Yatırım GYO'lara olumlu bakışını sürdürüyor.

* 2022'de konut talebinde ciddi artış yaşandı, 2023'de ise konut satış rakamları bir önceki yıla göre ciddi oranda azaldı.

* Konut sektörü bulanık ve karmaşık bir tabloyla karşı karşıya. Çünkü GYO sektörünü pozitif ve negatif etkileyebilecek durumlar var.


GYO sektöründe negatif beklentiler:

* Konut kredisi faizleri yükseliyor, daha da yükselebilir,

* Konut talebinde azalma var, daha da azalabilir.


GYO sektöründe pozitif beklentiler:

* Son deprem sonrasında kentsel dönüşüm duyarlılığının artması,

* Alt gelir grubu için konut edinme gitgide imkansızlaşıyor. Buna bağlı olarak hükumet çeşitli adımlar atabilir.

* A+ ve lüks konut projesi yapan GYO'lar yüksek gelir grubundan ve yurt dışından gelen talep nedeniyle olumsuz etkilenme yaşamayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitede yer alan bilgi ve yorumların doğruluğu ve yeterliliğini hiçbir şekilde garanti edemeyiz. Yatırım kararları, çeşitli verileri inceledikten sonra, kişinin kendisinin vereceği kararlardır. Verdiğiniz kişisel yatırım kararlarınızın olası olumsuz sonuçlarından Borsa Ekranım yöneticileri sorumlu tutulamaz.