30 Ekim 2023 Pazartesi

EREGL Teknik Analiz

 

EREGL Teknik Yorum
EREGL Teknik Yorumu

Ereğli Demir Çelik (EREGL) Teknik analiz değerlendirmesinde öne çıkan detaylar. Teknik analize göre EREGL ucuz mu pahalı mı? Bu fiyatlardan EREGL alınır mı? EREGL alım zamanı geldi mi? EREGL düşer mi yükselir mi? Hepsi hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız analizimizi mutlaka gözden geçirin.

Bu analizin yayımlandığı tarih: 30.10.23.

Yayımlanma anında EREGL TL fiyatı: 38,80 TL

Yayımlanma anında EREGL dolar karşılığı: 1,37 dolar


EREGL Teknik Analiz Yorumu

Ereğli Erdemir hisse yorum
EREGL Teknik Analizi

Yukarıdaki grafikte (üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz) Ereğli Demir Çelik hisse grafiğini görüyoruz. Grafikte her bir mum 1 ayı ifade ediyor. Grafik loritmik dolar bazlı grafik. Yani EREGL/USD grafiğini inceliyoruz.

Grafikte EREGL hisse yorumu yaparken, öncelikle 2008 yılından beri fiyatların yükselen bir trend kanalı içinde hareket ettiğini görüyoruz. Ayrıca bir tane de daha yatay bir kanal çizdim. O kanal da fiyatların ağırlıklı olarak o kanal içinde hareket etmesi nedeniyle ilginç.

Şu an bulunduğumuz yere baktığımızda, yükselen trend kanalının tam dibinde olduğumuzu görüyoruz. Eğer ki, bundan sonraki yıllarda da Erdemir hisse fiyatı bu kanalı takip etmeye devam ederse, şu an bulunduğumuz nokta mükemmel bir alım yeri demektir. Tabi her zaman söylediğim gibi, hiç bir trend sonsuza kadar devam etmez. Eninde sonunda aşağı ya da yukarı kırılır ve belki bir zaman sonra kanal işlevini yitirir. Ama önemli olan stratejimizdir. Önemli olan tepeden alım yapmamaktır. Önemli olan kaliteli ve temel analizi iyi olan hisseleri ucuz ve iyi fiyatlardan alıp, uzun vade beklemektir.

EREGL Hareketli Ortalamalar

Grafikteki yeşil çizgi, 200 haftalık EMA (exponential moving average). Grafiğe göre EREGL 200 aylık EMA'nın genelde üstünde seyretmiş, bunun altına düştüğünde de tekrardan yukarı sert yükselişler yapmış. Peki şu an neredeyiz? Şu anda da 200 aylık EMA'nın altındayız. https://www.borsa-ekranim.com.tr/

EREGL Stoch RSI

EREGL dolar bazlı aylık Stokastik RSI incelendiğinde, aşırı satım bölgesinde olduğunu görüyoruz. Bu da yine bize fiyatın ucuz olduğunun bir göstergesi.


* Banka ve aracı kurum analistlerinin EREGL için verdikleri hedef fiyatları incelemek için tıklayın.

* EREGL grafiklerini incelemek ve üzerinde analiz çalışması yapmak için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitede yer alan bilgi ve yorumların doğruluğu ve yeterliliğini hiçbir şekilde garanti edemeyiz. Yatırım kararları, çeşitli verileri inceledikten sonra, kişinin kendisinin vereceği kararlardır. Verdiğiniz kişisel yatırım kararlarınızın olası olumsuz sonuçlarından Borsa Ekranım yöneticileri sorumlu tutulamaz.