8 Ekim 2023 Pazar

Tofaş TOASO Teknik Analiz

 

Tofaş grafik yorum
TOASO Hisse Yorum


Tofaş Teknik Analiz - TOASO hisse yorum

Yukarıdaki grafik TOASO hissesinin son 25 yılını gösteriyor. Grafik TOASO dolar bazlı logaritmik grafiği. Grafikteki her bir mum bir ayı ifade ediyor. Aslında grafiğe bakınca her şey ortada. Çok yorumlanacak bir şey de yok. Şiir gibi grafik :) 

TOASO hisse yorumunun teknik analiz tarafına baktığımızda 25 yıldır bir kanal içinde hareket ettiğini, bu kanalın üst direnç çizgisine 6 defa temas ettiğini, ancak bu direnç çizgisini bir türlü aşamadığını görüyoruz. O dirence her temas ettiğinde aşağı dönmüş ve bazılarında uzun süreli çok sert düşüşler de yaşamış.

Benim stratejimde bu noktalar asla alım yeri olamaz. Böyle zamanlarda çok dikkatli olmak gerekir. Sert düşüşler olabilir. SASA'cıların son 1 yıldır başına gelenleri asla unutmayın. Doğru yerden almak her şeyden önemlidir.

Uzun vadeciler tutmaya devam edebilir. Zaten onların maliyeti düşüktür. Düşerse, düştüğü belli noktalardan ekleme yaparlar. O belli noktalara aşağıda değineceğim. Satıp, düşerse tekrar almak da bir stratejidir. Üstelik 25 senedir geçilemeyen bir direnç söz konusu ise, bu gayet anlaşılır.

Peki bu direnci aşıp geçemez mi? Geçebilir tabiki. Her destek günün birinde kırılır, her direnç günün birinde aşılır. Ama hep söylediğim gibi, bu önemli değil. Yükselecek mi, düşecek mi, bizim derdimiz bu olmamalı. Tahmin asla yapmamalıyız. Sadece ben nerelerde alım yapmalıyım? buna bakmalıyız. Nerelerde alım yapmamalıyım? Nerelerde elimdeki hisseleri azaltmalı ya da kenarda nakit bulundurmalıyım? TOASO hisse yorumunda bunları doğru planlarsak, istikrarlı bir şekilde hep kazanırız. Zaman zaman tabiki fırsatları kaçırırız, ama bu da önemli değil, çünkü borsada ve yatırımda fırsatların asla bitmeyeceğini biliyoruz. Direnci kırıp yukarı giderse, "Allah elinde TOASO bulunduranlara daha çok versin" der, başka hisselere bakmaya devam ederim. Önemli olan benim zirvelerden alım yapmamam.

Burada bir strateji de, bu direnci kırarsa, hızlı bir yükseliş yapacağını düşünerek alıma geçmektir, ancak ben bu stratejiyi pek kullanmıyorum. Zira trader değil, yatırımcıyım. Daima ucuz olanı alırım.

Peki TOASO nereden alınır?

Yukarıdaki TOASO hisse yorum grafiğinde bir Fibonachi kanalı var. Düşüş olursa şayet, Fibonaçi kanalının her desteği parça parça alım için değerlendirilebilir. 50-100 ve 200 günlük EMA, 50-100-200 haftalık EMA, yine alım yerleri olarak değerlendirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitede yer alan bilgi ve yorumların doğruluğu ve yeterliliğini hiçbir şekilde garanti edemeyiz. Yatırım kararları, çeşitli verileri inceledikten sonra, kişinin kendisinin vereceği kararlardır. Verdiğiniz kişisel yatırım kararlarınızın olası olumsuz sonuçlarından Borsa Ekranım yöneticileri sorumlu tutulamaz.