5 Ekim 2023 Perşembe

Günlük Hisse Önerileri

 

Günlük Hisse Önerileri
Günlük hisse al sat önerileri

Bir çok banka ve aracı kurum günlük hisse önerileri yayımlar. "Bugün beğendiğimiz hisseler, teknik analiz hisse önerileri, ya da günlük hisse önerileri" gibi başlıklarla her gün yayımlarlar bunları. Peki günlük hisse önerileri işe yarar mı? Günlük hisse al sat ne kadar kazandırır?

Kendi adıma konuşmak gerekirse, bu tür günlük önerileri hiç önemsemiyorum. Günlük al-sat işleri zaten benim hiç aklıma yatan bir şey değil. Şimdi alacaksın, 4 saat sonra satacaksın ve para kazanacaksın öyle mi? Kazanırsın sorun yok, ama kayıp da edersin. Bir süre sonra kazançlar kayıplar birbirini dengeler, elde var sıfır. Psikolojiyi kötü yönetirsen zaten direk zarar yazar. 

Kaldı ki, teknik analiz kısa vadede daha az işe yarayan bir şey. Yani vade uzadıkça teknik analizin tutarlılığı da artıyor. 15 dakikalık grafikler falan bana çok saçma geliyor. Teknik analize çok güveniyorum, çok inanıyorum, çok önemsiyorum. Ama vadeler biraz orta ya da uzun vade olmalı. Haftalık ve aylık grafikler en tutarlıları mesela. Yani bir mumun 1 ayı veya 1 haftayı temsil ettiği grafiklerden bahsediyorum.

Bir başka konu ise bu günlük hisse önerilerinin bir çoğunun otomatik programlar yoluyla bulunan hisseler olması. Mesela belli bir ortalamayı geçen hisseler içinden 5 tane seçiyor. Ya da bir kaç indikatöre göre al veren hisseler arasından 3-4 tane seçiyor. Hiç mantıklı değil.

Şimdi durum böyle iken, sen bir bankanın yayımladığı günlük hisse önerilerine göre alım satım yapacaksın, stop koyacaksın, kar al yapacaksın ve bu şekilde düzenli bir kazanç elde etmeyi umacaksın. Bunu yapıp zengin olan varsa herkes bu kadar analizi, bu kadar okumayı, çabayı boşa yapıyor demektir :))

Düzenli bir kazanç dedim ya, aslında en önemlisi bu. Kazanç istikrarlı olmalı. Tabiki inişler çıkışlar olacak. Ama uzun vadede bize hep kazandıracak, kar topu etkisiyle bizi zengin edecek bir sistemimiz olmalı. Bu da günlük hisse önerileri ile değil, ancak büyük bir disiplin, bilgi, birikim, tecrübe ile uzun vadeli işlemler yaparak olur. Bunun yolu da çok okumak ve araştırmaktan geçer.


1 yorum:

  1. Katılıyorum günlük al sat önerileri hiç bi işe yaramaz. Çöp.

    YanıtlaSil

Yasal Uyarı:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitede yer alan bilgi ve yorumların doğruluğu ve yeterliliğini hiçbir şekilde garanti edemeyiz. Yatırım kararları, çeşitli verileri inceledikten sonra, kişinin kendisinin vereceği kararlardır. Verdiğiniz kişisel yatırım kararlarınızın olası olumsuz sonuçlarından Borsa Ekranım yöneticileri sorumlu tutulamaz.