5 Ağustos 2023 Cumartesi

Temel Analiz Nedir?

temel analiz nedir
Temel analiz nedir?

Temel analiz tanımı

Temel analiz, bir şirketin bilançolarını inceleyerek gerçek değerini tahmin etmeye çalışmaktır. Tabiki temel analiz sadece şirketin bilançosuna bakmaz. Dünyanın ve ülkenin genel ekonomik gidişatı, şirketin yer aldığı sektörün durumu, şirketin gelirleri, giderleri, borçları, nakiti, kaynakları gibi pek çok bilgiyi inceleyerek şirkete değer biçmeye çalışılır.

Temel analiz nedir?

Borsada temel analiz, bir şirketin veya finansal varlığın değerini belirlemek için kullanılan analiz yöntemlerinden biridir. Temel analiz, bir varlığın içsel değerini, gelecekteki potansiyel performansını ve yatırım yapmaya değer olup olmadığını değerlendirmek için kullanılır.

Temel analiz, uzun vadeli yatırımcılar için özellikle önemlidir, çünkü temel analiz sonuçları, bir varlığın uzun vadeli performansını daha iyi tahmin etmeye yardımcı olabilir. Ancak, kısa vadeli yatırımcılar için de teknik analiz gibi diğer analiz yöntemleri ile birlikte temel analizi kullanmak önemlidir. Yatırımcılar genellikle hem temel hem de teknik analizi beraberce kullanarak daha kapsamlı bir bakış açısı elde ederler.

Temel analiz teknik analiz farkı

Temel analiz şirketin bilançosu, yatırımları ve ekonomik durumuyla ilgilenirken, teknik analiz sadece fiyat grafiklerine odaklanır. Yatırımcılar genellikle hangi hisseyi alacaklarına temel analiz ile karar verirken, karar verdikleri hisseyi hangi fiyattan ne zaman alacaklarına teknik analize göre karar verirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitede yer alan bilgi ve yorumların doğruluğu ve yeterliliğini hiçbir şekilde garanti edemeyiz. Yatırım kararları, çeşitli verileri inceledikten sonra, kişinin kendisinin vereceği kararlardır. Verdiğiniz kişisel yatırım kararlarınızın olası olumsuz sonuçlarından Borsa Ekranım yöneticileri sorumlu tutulamaz.